Ik startte mijn leven met een totaal andere richting: ik deed de opleiding HBO marketing en communicatie en een minor filosofie en was klaar dat ik nét 21 was. Ik was er goed in: verkopen, branding, teksten schrijven en kritisch nadenken. Al jong wist ik echter ook dat ik moeder wilde worden; Mika (2010) werd geboren dat ik nog net 21 was en een paar jaar later kwam Luuk (2012). Die verantwoordelijkheid bracht me tot een mega verdiepingstocht in mijzelf: moederschap haalde alles boven wat ik aan te kijken had. Met een lijf dat aan de noodbel trok (waar ik een paar jaar niet naar luisterde) kon ik er, toen ook mijn hoofd er de brui aan gaf, niet meer omheen.

Ik wilde geen genoegen nemen met een weigerend lijf en een bingokaart vol ‘stempels’. Therapie, het revalideren en ‘bouwen’ van mijn hoofd en lijf liet me zien waar mijn vuur van ging branden en waar ik op leeg loop.

Ik organiseerde jarenlang mamacafe’s, vrouwencirkels en droeg bij aan ontwikkelingsprogramma’s. Ik ontwikkel(de) me verder, deed de opleiding tot NASM Personal trainer en Sterkher pre- en postnataal trainer. Mijn focus verlegde zich naar de connectie tussen body & mind: de adem.

En daar werd het pas écht leuk 🙂 De kracht van adem had ik al ontdekt tijdens mijn zwangerschap en geboorte van Luuk. Daarbij gebruikte ik de methode van hypnobirthing en ontdekte zo wat een mega verschil mijn ervaring was ten opzichte van de geboorte van Mika. Mijn onderzoekende aard bleef ook hier overeind en ik vervolgde mijn weg naar méér kennis en kunde.

Ik deed onder andere de opleidingen Holistic breathworkcoaching (Herleva), Dzogchen-meditatie (Jan Geurtz), Breathwork Biohacker en Breathwork Professional bij Kasper van der Meulen. 

Ik word door mijn mensen omschreven als gepassioneerd, liefdevol, open, vrij, puur, eigenwijs en krachtig. En mijn oudste zoon vindt me soms ‘een beetje vervelend’. Prima omschrijving, als je het mij vraagt.

Mijn missie bij Ongeraffineerd combineer ik met het thuisonderwijzen van mijn (net zo eigenwijze) kinderen. Vrijheid en veerkrachtig leven houdt niet op bij je eigen onderricht, tenslotte ;).

Liefs,

Josien