Ouderschapscoaching

Het ouderschap kan soms confronterend zijn. Kinderen kunnen het mooiste, maar ook het lelijkste in je naar boven halen. Dat ouderschap, dat gaat niet altijd over rozen. Nachten slaaptekort, een kind dat veel aandacht vraagt -overdag én in de nacht, de omgeving, meningen van een ander, ideeën van jezelf. Hoe het ‘hoort’ versus wat goed voelt. Het kan een enorme struggle zijn.

Het moederschap was én is één van de grootste spiegels in mijn leven. Ik zie al mijn mooie krachten en liefdevolle kwaliteiten. Maar ook zeker werden én worden mijn donkere kanten, mijn onkunde, mijn onvermogens en beperkende gedachten aan alle kanten getriggerd.

Het lijkt dan zo makkelijk om de spiegel (in dit geval je kind) verantwoordelijk te houden voor dat wat wordt gereflecteerd. Want hij of zij luistert niet, maakt je boos, frustreert je en haalt alles in je naar boven..

Maar die spiegel reflecteert alleen. De spiegel (je kind) is precies zoals het is en moet zijn. De reflectie, dat is een reflectie van.. jou!

En wat als je jezelf nou eens recht in de ogen zou aankijken en jezelf met al je mooie, makkelijke én minder makkelijke kanten zou zien? Als jij jezelf écht leert kennen en al je krachten en valkuilen erkent, dan wordt het ouderschap makkelijker, leuker en vooral authentieker. Meer in verbinding staan met jezelf, maakt dat je meer in verbinding kunt staan met je kind. 

Loop jij soms vast in je ouderschap? Wil jij moeitelozer, liefdevoller en met meer plezier en verbinding in verbinding staan met je gezin?
Samen met jou ga ik je eigen systeem na, je patronen, je neigingen, je overtuigingen en je krachten. Met een combinatie van behandelingen en technieken geef ik je handvaten en brengen we rust in je systeem. Zo wordt je ouderschap makkelijker en leuker.

Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Schuiven naar boven