Ongeraffineerd

Over Josien


‘Be cheeky. And wild. And wonderful’. – Astrid Lindgren‘Je bent maar een keer jong’. zei mijn oma vroeger. Dan floepte ze met haar 70+ jaar haar kunstgebit eruit en stak haar tong uit naar degene in de auto naast ons. Blijven spelen. Blijf jong. Neem het leven niet te serieus.

Een kunstgebit heb ik niet, maar de boodschap van mijn oma neem ik nog altijd ter harte. Ik blijf spelen, mezelf uitdagen, het leven is een speeltuin.

Wie ik ben? Ik ben Josien van Putten, 33 jaar. Ik deed de opleiding HBO marketing en communicatie en een minor filosofie. Daar was ik goed in: verkopen, branden, teksten schrijven en kritisch nadenken. Maar mijn kinderwens was veel groter aanwezig dan de wens voor een glanzende carriere. Mika werd geboren en een paar jaar later Luuk.

Ik kwam erachter dat de harde media niet mijn wereld was. Mensen waren veel interessanter. Ik organiseerde jarenlang mamacafe’s, vrouwencirkels en was host bij ontwikkelingsprogramma’s. Het lijf en het hoofd zijn zo oneindig leuk om je in te verdiepen. Dus ik ontwikkel(de) me verder, deed in 2019 de opleiding tot NASM Personal trainer en Sterkher pre- en postnataal trainer. Daarnaast volg(de) ik cursussen en trainingen in holistic breathwork en – coaching bij oa Herleva en Kasper van der Meulen.

Ik word door mijn mensen omschreven als gepassioneerd, liefdevol, open, vrij, puur, eigenwijs en krachtig. En mijn oudste zoon vindt me soms ‘een beetje vervelend’. Prima omschrijving, als je het mij vraagt.

Mijn werk bij Ongeraffineerd combineer ik met het thuisonderwijzen van mijn (net zo eigenwijze) kinderen, het reizen in mijn knalrode camperbus en het leven van een heerlijk leven in Alkmaar.

Liefs,

Joos


‘Je bent maar een keer jong’. zei mijn oma vroeger al. Dan floepte ze met haar 70+ jaar

Schuiven naar boven