Over Josien


‘Be cheeky. And wild. And wonderful’. – Astrid Lindgren

Blijven spelen. Blijf jong. Neem het leven niet te serieus.

Ik startte mijn leven in sneltreinvaart: ik deed de opleiding HBO marketing en communicatie en een minor filosofie. Was klaar dat ik nét 21 was. Ik was er goed in: verkopen, branding, teksten schrijven en kritisch nadenken. Al jong wist ik echter ook dat ik moeder wilde worden; Mika (2010) werd geboren en een paar jaar later Luuk (2012). Die verantwoordelijkheid bracht me tot een mega verdiepingstocht in mijzelf: het ging ‘niet zo lekker’ qua hoofd en lijf. Ik kwam erachter dat de media niet mijn wereld was (zacht gezegd: ik ging er aan kapot). Ik wilde geen genoegen nemen met een weigerend lijf en een bingokaart vol ‘stempels’. Therapie, het revalideren en ‘bouwen’ van mijn hoofd en lijf liet me zien waar mijn vuur van ging branden en waar ik op leeg loop.

Ik organiseerde jarenlang mamacafe’s, vrouwencirkels en droeg bij aan ontwikkelingsprogramma’s. Ik ontwikkel(de) me verder, deed de opleiding tot NASM Personal trainer en Sterkher pre- en postnataal trainer. Mijn focus verlegde zich langzaam naar de connectie tussen body & mind: de adem. Ik deed mijn opleidingen Holistic breathworkcoaching bij Herleva van Heleen Ytsma en Breathwork Biohacker en Breathwork Professional bij de Breathwork Masterclass van Kasper van der Meulen.

Ik word door mijn mensen omschreven als gepassioneerd, liefdevol, open, vrij, puur, eigenwijs en krachtig. En mijn oudste zoon vindt me soms ‘een beetje vervelend’. Prima omschrijving, als je het mij vraagt.

Mijn werk bij Ongeraffineerd combineer ik met het thuisonderwijzen van mijn (net zo eigenwijze) kinderen, het reizen in mijn knalrode camperbus en het leven van een fijn leven in Alkmaar.

Liefs,

Joos
Schuiven naar boven