Ongeraffineerd

Ademwerk

Ademwerk


Ademen doe je de hele dag, ongemerkt. Je adem houdt je in leven; een aantal minuten zonder ademhaling is wel het maximale. Dat het vanzelf gaat, wil helaas niet altijd zeggen dat het ook altijd goed gaat.

Een goede ademhaling is door de neus, niet te diep, op een rustig, gelijkmatig tempo. En daar gaat het bij het gros van de mensen mis: astma, chronische hyperventilatie, stress, hoofdpijn en andere aanverwante klachten zijn gemeengoed geworden.

Je eigen ademhaling leren kennen én optimaliseren lijkt wellicht overbodig, want iets dat vanzelf gaat, zal toch wel goed zijn? Je adem (patroon) geeft echter een schat aan informatie: hoe is het met je? Met je fysieke gezondheid, met je emotionele staat van zijn?

Verbonden ademhaling

Door een verbonden ademhaling sessie kun je vastgezette emoties en blokkades, maar ook fysieke klachten als hoofdpijn, pijnklachten, opgejaagd/stressgevoel etc releasen. Het lijkt een beetje zweverig, maar de ervaring leert dat het dat zeker niet hoeft te zijn. Praten geeft niet altijd de ‘doorbraak’ of de oplossing waar veel mensen naar op zoek zijn: ademen klaart veel sneller de lucht 😉

Je kunt bij mij terecht voor een 1-op-1 verbonden ademsessie. Een pakket van 3 ademsessies kost je 210 euro ex BTW. Een losse ademsessie is ook mogelijk.

Daarnaast organiseer ik groepsessies waarbij je gebruik kunt maken van een strippenkaart. Mail me voor meer informatie.


Wim Hof ademhaling

Mensen met fysieke klachten als vermoeidheid, reumatische/fibromyalgie, pijn, stress etc, maar ook sporters die hun prestaties en herstel willen verbeteren zijn veelal gebaat bij de Wim Hof methode. Wil je de ademhaling leren (en/of een keer de ijskou in?), neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Schuiven naar boven