Ademwerk

Ademwerk


Ademen doe je de hele dag, ongemerkt. Je adem houdt je in leven; een aantal minuten zonder ademhaling is wel het maximale. Dat het vanzelf gaat, wil helaas niet altijd zeggen dat het ook altijd goed gaat.

Een goede ademhaling is door de neus, niet te diep, op een rustig, gelijkmatig tempo. En daar gaat het bij het gros van de mensen mis: astma, chronische hyperventilatie, stress, hoofdpijn, burnout en andere aanverwante klachten zijn gemeengoed geworden.

Je eigen ademhaling leren kennen én optimaliseren lijkt wellicht overbodig, want iets dat vanzelf gaat, zal toch wel goed zijn? Je adem (patroon) geeft echter een schat aan informatie: hoe is het met je? Met je fysieke gezondheid en met je emotionele staat van zijn?

Ademtraject

Door je adem te leren kennen krijg je heel veel inzichten in hoe je hoofd, je lijf en je adem reageren op alledaagse (en minder frequente) situaties. Zo krijg je inzichten en handvaten om met veerkracht door het leven te gaan. Door een ademsessie kun je vastgezette emoties maar ook fysieke klachten als hoofdpijn, pijnklachten een opgejaagd/stressgevoel etc releasen. Het lijkt een beetje zweverig, maar de ervaring leert dat het dat zeker niet hoeft te zijn. Praten geeft niet altijd de ‘doorbraak’ of de oplossing waar veel mensen naar op zoek zijn: ademen klaart veel sneller de lucht 😉

Je kunt bij mij terecht voor een 1-op-1 ademtraject. Een pakket kost je 350 euro inclusief BTW. Je krijgt dan 3 ademsessies op maat in mijn praktijk, begeleiding tussendoor en opdrachten. Een ademsessie duurt ongeveer 90 minuten. Een losse ademsessie is ook mogelijk, stuur even een mail of een whatsapp voor informatie over tarieven en mogelijkheden.

Daarnaast organiseer ik groepsessies! Kijk bij Agenda voor meer informatie.


Wim Hof ademhaling

Mensen met fysieke klachten als vermoeidheid, reumatische/fibromyalgie, pijn, stress etc, maar ook sporters die hun prestaties en herstel willen verbeteren zijn veelal gebaat bij de Wim Hof methode. Wil je de ademhaling leren (en/of een keer de ijskou in?), neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Schuiven naar boven