Ongeraffineerd

Feel the fear

Feel the fear and do it anyway. Ik ben dol op oneliners en metaforen, tot vervelens aan toe (bij deze ben je gewaarschuwd). Maar soms zijn ze gewoon zo ontzettend wáár. Op vakantie stond ik op bergpaadjes waarbij mijn hoofd af en toe zei: ‘Wat DOE je hier, mafklapper?’.

Nu verbeeld ik me meestal dat ik Pippi ben en denk ik altijd maar ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Maar mijn knikkende knietjes en mijn razende hoofd vonden dit bergpaadje toch wel heel erg spannend.

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’

Het leuke van zo’n paadje is dat je niet weet wat er achter ligt. Wie weet kom je hierna wel bij een prachtig uitzichtpunt, of staat er ineens een bergschaap op het pad, vind je een mooie bergkristal of voel je je gewoon een kick ass motherf*cker omdat je dat paadje wél hebt genomen. Mét knikkende knieën en een hoofd dat jammert.

Feel the fear and do it anyway.

Ik doe niet alleen maar dingen omdat ik ze leuk vind, of makkelijk. Of omdat ik weet welke wortel er me voor wordt gehouden. Soms (als in: vaak) wil je gewoon iets doen voor het avontuur, om het te onderzoeken. Om jezelf aan te kijken. Om te groeien, je rek op te zoeken.

Waarin heb jij jezelf deze maand uitgedaagd?

Feel the fear

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven