Ongeraffineerd

ICE ICE BABY

Jep, kou. Als er één ding is wat je letterlijk uit je comfortzone haalt en je op de proef stelt, is het blootstelling aan kou. De foto hierboven is in december genomen. Ik kwam net uit het water.

Het vuur in mijn lijf en hoofd heeft soms een mooie tegenhanger nodig. Die vind ik in kou. Een mega boost voor mijn immuunsysteem, een mind over matter ervaring en een heerlijke kickstart voor de dag.

Koud douchen, begin eens met 30 seconden en probeer dat uit te bouwen naar 2 minuten. Focus daarbij op je uitademing, maak die steeds langer en rustiger. Tegenwoordig is een ‘sluimerende stress’ bijna gemeengoed. Massaal uit ons lijf, in ons hoofd. Piekeren, opgejaagd gevoel, geen energie of geduld naar jezelf en je lieven. Niet helpend, die ervaring van stress. Een korte stressprikkel voor je lijf is echter juist heel gezond. Door bijvoorbeeld koudetraining komt je vuur letterlijk en figuurlijk makkelijk naar de oppervlakte, met als gevolg dat je je lijf leert op een opbouwende manier om te gaan met stress.

Lief zijn voor jezelf
Lief zijn voor jezelf is niet alleen maar ‘zacht’ doen. Natuurlijk, dat zachte is prettig en comfortabel. Maar echt lief zijn voor jezelf? Dat is je lijf en je hoofd uitdagen, daar waar je nog niet eerder bent geweest. Uit je comfortzone is waar je groei ligt. Het zijn je nog niet gebaande paden, het grote onbekende. En om nieuwe dingen in het leven aan te durven wil je je badass voelen. Weten dat je sterk bent, voelen dat je kracht hebt. Hoe je dat doet? Door dingen te doen waarbij je hoofd scheeuwt ‘je bent gek!’.

Hoe?
Ademwerk, zwaar trainen, uit je comfortzone stappen, koudetraining.. Dat helpt je daarbij!

Mind over matter. Ja het is zwaar, confronterend, spannend, monsterlijk koud. Maar blijf ademen, voel je lijf, voel je krachten. Voel dat je leeft en dat je de dingen aan kunt.

Spannend? Snap ik, dus weet wat je doet. Zorg voor goede begeleiding. Wil jij aan de slag icequeen en vuurvrouw te worden? Mail voor de mogelijkheden, dan gaan we aan de slag met jouw innerlijk vuur.

Liefs, Jo

ICE ICE BABY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven