Ongeraffineerd

Een coach is niks voor mij

‘Er is niks mis met me. Ik voel me prima, ja natuurlijk voel ik me niet altijd fantastisch. Maar een coach is niks voor mij’. Ik hoor het wel vaker, al ver voor ik startte met Ongeraffineerd. Ik snap dit zo goed; we leven in het nuchtere Nederland, erkennen dat je wel eens met iemand zou kunnen praten over zoiets engs als gevoelens en persoonlijke ontwikkeling.. dat doen we niet graag. Waarom een coach ook voor jou juist van toegevoegde waarde kan zijn?

Een coach hoef je niet nódig te hebben, een coach mag je jezelf gunnen. Een coach heeft een beetje het ‘juk’ van een psycholoog om zich heen hangen. Net als de huisarts, daar ga je pas heen wanneer je je ziek voelt. Er zit echter een verschil tussen een traject bij een psycholoog en een coachingstraject.

Bij een coach draait het om jou en jouw behoefte. Je kunt terecht wanneer een naderende burn-out op de loer ligt, maar ook wanneer je op liefdesgebied steeds tegen dezelfde dingen aan loopt. Wanneer de combinatie van werk en privé steeds weer een uitdaging blijkt, of wanneer je een mindshift of een verandering in je gedrag teweeg wilt brengen.

Een coach houdt jou een spiegel voor, helpt je om je blind spots te vinden en je patronen te doorbreken. Een coach gaat jou niet vertellen wat je moet doen. Een goeie coach geeft je opties, zicht op je mogelijkheden om te ontwikkelen en handvaten om daar stappen in te zetten. Om het zélf te kunnen doen. Om zelf die verandering te maken en zo een nieuw pad te creëren.

Natuurlijk kun je dit ook zelf, je kunt boeken lezen, met vrienden en familie praten. Een coach versnelt dat traject, doorziet je, is neutraler én je commit je aan jezelf. Een traject vraagt een investering: in tijd, energie, moed, geld. Die investering maakt dat je jezelf daarmee al het eerste signaal geeft: dat je het waard bent om tijd, energie, moed en geld in te steken.

Wil je aan de slag met begeleiding? Een intakegesprek is bij Ongeraffineerd (standplaats: Alkmaar, of online) altijd mogelijk: het is belangrijk dat wij, ik als coach en jij als coachee, een klik hebben. Daarna gaan we in overeenstemming een trajectinschatting maken. Mocht ik het gevoel hebben dat je bij een andere coach beter op je plek zou zijn, dan vertel ik je dat eerlijk. Ik vind het belangrijk dat als je de investering maakt, je die er dubbel en dwars uit kunt halen. Ook als dat niet met mij is.

Lees verder over mij om me te leren kennen of neem contact met me op voor een intake.

Liefs,

Josien
Ongeraffineerd

Een coach is niks voor mij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven