Chocolade Chip muffins

Als ik elke dag zou kunnen ontbijten met chocoladetaart, zou ik dat doen.
Want oh my, I LOVE CHOCOLATE!

image

Deze muffins toppen echt alle healthy chocolate chip koekjes/muffin’s/watdanook die ik ooit heb gemaakt. Zó lekker, glutenvrij én zoet. Om heel eerlijk te zijn, zijn de chocolate chips die ik gebruik niet he-le-maal suikervrij, maar dat kun je zelf natuurlijk wel doen. Ik kies voor deze omdat ze zó lekker zijn. En in m’n budget passen.

2 + 1/4 cups havermout, gemalen in keukenmachine
1/2 cup chocolade chips
1 tl baking soda
1 tl bakpoeder
1/2 el kaneel
1 tl vanille extract
1/2 tl zout
snuf gemberpoeder

1/4 cup kokosbloesemsuiker
1/4 cup honing
2 eieren
1/3 cup kokosolie (gesmolten)
1 cup (homemade) appelmoes (4 middelgrote appels)
1/2 cup melk (koemelk of plantaardig)

Het recept is  goed voor een stuk of 15 muffins. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
image

Begin met de appelmoes, mocht je ongezoette appelmoes hebben: handig! Zo niet;  schil vier middelgrote appels en snij in kleine stukjes. In een pannetje op het vuur, héél klein beetje water erbij, deksel erop. Nu hoeven de appeltjes maar minuut of vijf te koken, ze worden vrij snel zacht. Let op dat het niet aanbakt! Eventueel een klein beetje water erbij. Pureren kan met een stamppotstamper of met een staafmixer. Ik gooi bij de hete appelmoes gelijk de kokosolie, scheelt weer een handeling.

Voeg vervolgens alle ingrediënten uit rij twee bij elkaar. Meng de ingrediënten uit de eerste rij in een andere kom ook bij elkaar. Voeg nu het vloeibare prutje (sorry :D) aan de droge ingredienten toe.
image

Het blijft een vrij vloeibaar geheel. Komt goed! Mocht het echt heel vloeibaar zijn, dan kun je eventueel 1/4 cup boekweitmeel toevoegen. Doe de mix in muffinvormpjes, in het midden van de oven bakken voor 15 minuten op 200 graden bakken.

Eet smakelijk!
image

De allerlekkerste choco-banaanmuffins

chocobanaanmuffins
..om je vingers bij op te eten. En dat vinden er meer, aangezien ik werd gevraagd om dit recept weer snel te plaatsen. U vraagt, wij draaien.

First of all: deze zijn gevaarlijk. Maar dan echt. Het is mij al zó vaak gebeurd dat ik 12 muffins had (lekker voorraadje) en dat het ineens echt heel erg logisch leek om er vier, of vijf, als lunch te eten. En ook nog één als tussendoortje. Dus.

Ingrediënten deel 1
3 rijpe bananen
3 el kokosolie
1/4 cup honing of maple syrup
2 eieren
1 tl vanille extract

Dit mash je lekker door elkaar, ik gebruik een staafmxer, keukenmachine of handmixer werkt ook.

Ingrediënten deel 2
1 cup amandelmeel
1/4 cup kokosmeel
1/3 cup cacao
1 tl baking soda
1 tl wijnsteenbakpoeder
Evt voor de echte zoetekauw: chocolade(druppels).

Oven voorverwarmen op max 175 graden celcius. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten, goed roeren (met een lepel is prima). Verdelen over muffinvormpjes (ongeveer 10-12), vervolgens in het midden van de oven een minuut of 15-18 bakken. Die satéprikker kun je achterwege laten, want ze horen plakkerig.

Eet smakelijk !