Amandel koekjes met jamtopping

voor ongeveer 10 stuks

Super fijn recept voor heerlijke koekjes. Makkelijk én ook prima voor te zetten aan visite die niet zo ‘vrij van’ eet. Ze smaken namelijk heerlijk zoet en zien er fantastisch uit.

Ingrediënten
125 g amandelmeel
20 g kokosmeel
¼ tl zeezout
2 el ahorn siroop (of honing)
½ tl vanille extract
60 ml kokosolie, gesmolten
suikervrije jam naar keuze

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
Meng de amandelmeel, kokosmeel en het zeezout door elkaar.
Mix in een aparte kom de kokosolie, ahorn siroop en vanille extract goed door elkaar en doe dit bij het amandelmeel mengsel. Roer met een lepel tot het deeg zich vormt.

Maak 10 balletjes ter grootte van een pingpongbal en vorm met je hand en duim koekjes met een kuiltje in het midden. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schep een klein lepeltje van je (zelfgemaakte?) jam in het kuiltje. Bak de koekjes 10-12 minuten tot de randjes goudbruin kleuren. Laat ze een uurtje afkoelen voor je ze serveert. Ze zijn echt goddelijk!