De allerlekkerste choco-banaanmuffins

chocobanaanmuffins
..om je vingers bij op te eten. En dat vinden er meer, aangezien ik werd gevraagd om dit recept weer snel te plaatsen. U vraagt, wij draaien.

First of all: deze zijn gevaarlijk. Maar dan echt. Het is mij al zó vaak gebeurd dat ik 12 muffins had (lekker voorraadje) en dat het ineens echt heel erg logisch leek om er vier, of vijf, als lunch te eten. En ook nog één als tussendoortje. Dus.

Ingrediënten deel 1
3 rijpe bananen
3 el kokosolie
1/4 cup honing of maple syrup
2 eieren
1 tl vanille extract

Dit mash je lekker door elkaar, ik gebruik een staafmxer, keukenmachine of handmixer werkt ook.

Ingrediënten deel 2
1 cup amandelmeel
1/4 cup kokosmeel
1/3 cup cacao
1 tl baking soda
1 tl wijnsteenbakpoeder
Evt voor de echte zoetekauw: chocolade(druppels).

Oven voorverwarmen op max 175 graden celcius. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten, goed roeren (met een lepel is prima). Verdelen over muffinvormpjes (ongeveer 10-12), vervolgens in het midden van de oven een minuut of 15-18 bakken. Die satéprikker kun je achterwege laten, want ze horen plakkerig.

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *