Avocado dip/spread

Geïnspireerd door mijn Foodie-vriendinnetje (groot fan van Edible Perspective, waar de inspiratie voor het recept vandaan komt), maakte ik deze mega lekkere avocado dip/spread.

Ontzettend lekker met rauwkost, ook hélemaal geen straf op een cracker of rijstwafel. Mijn jongens vinden dit heerlijk! Boordevol goede vetten en vitaminen, snel te maken én lekkerrr. Wat wil een mens nog meer? Nou.. een dip die niét bruin wordt als ‘ie een paar uurtjes in mn tas zit. Er zit al citroen in en ook de avocado pit erin bewaren deed niet zo bijster veel. Geen ramp, maar het oog wil ook wat. Iemand nog een briljant idee?

Het recept:
1 avocado
Een hand (of een halve cup) zonnebloempitten
Wat blaadjes verse basilicum
Zout en peper
1/4 uitgeknepen citroen

Optioneel:
Wat blaadjes verse spinazie en wat cashewnoten, of kikkererwten

Alles samen in een keukenmachine redelijk fijn malen, of grover als je dat lekker vindt.

Dippen met komkommer, paprika of wortel. Óf op een cracker dus. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *